Geld lenen kost geld

Overwaarde huis verzilveren

Drie nieuwe hoofdvormen van overwaarde onder de loep genomen

Overwaarde huis verzilveren

Overwaarde huis verzilveren

Drie nieuwe hoofdvormen van overwaarde onder de loep genomen

Overwaarde opnemen: geld uitgeven in plaats van geld vergaren 

Met overwaarde opnemen komt u in een omgekeerd proces terecht van verdienen en vergaren. Wij merken terecht dat veel mensen daar enorme moeite mee hebben, want overwaarde opnemen is geld uitgeven. Maar bekijk het eens anders: ga genieten van de opgebouwde overwaarde voor uzelf of voor de (klein)kinderen en doe dat nu het nog kan. Toch hebben sommige mensen moeite om dit te doen. Daarom is het belangrijk dat wij even op een rijtje zetten wat de mogelijkheden voor verzilveren zijn. 


Wij verzorgen betrouwbaar financieel advies 

Wij hebben een team van senior financieel adviseurs waar u goed mee kunt overleggen. Adviseurs die senioren uitstekend begrijpen en zich in uw situatie kunnen verdiepen. Zij leggen u uit wat u kunt doen en waarom het belangrijk is dat u voor uzelf kiest zodat u het beste kunt genieten van het door u opgebouwde kapitaal. 


De beschikbare oplossingen door banken zijn beperkt 

In de praktijk zien wij vaak mensen die een enorme overwaarde hebben waarbij het inkomen vaak niet meer is dan de AOW uitkering met daarbij een en klein aanvullend pensioen. Een aantal heeft nog een kleine hypotheek tot maximaal €100.000,-. 

De banken hebben op dit moment nog maar mondjesmaat een oplossing voor deze groep mensen die in het verleden hard gewerkt hebben en veel hebben afgelost. Het argument hier is dat deze groep mensen best een stuk extra hypotheek kan en wil betalen en dan wat geld op kan nemen om iets leuks te doen of om iets aan de kinderen te schenken. Maar als wij over hypotheken praten dan hebben wij ondanks een enorme dekking in overwaarde te maken met de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet waarbij inkomenseisen zijn vastgesteld die totaal niet afgestemd zijn op deze groep senioren. 

Wel mag je tegenwoordig de explain vorm aanroepen waarbij je aannemelijk kan maken dat de nieuwe hypotheeklast wel betaald kan worden echter deze geldt over het algemeen hoofdzakelijk voor oudere doorstromers. Het probleem blijft met de huidige onroerendgoedprijzen dat er weinig oplossingen zijn voor deze groep mensen. 


Uitkomst naar oplossing bij een laag inkomen

Wij hebben een onderzoek gedaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn en komen dan uit op de volgende 3 hoofdvormen waarbij er toch een oplossing wordt geboden:

Florius Verzilverhypotheek

De Verzilver Hypotheek wordt aangeboden door Florius

U krijgt een uitgebreide indicatie wat uw mogelijkheden zijn om de overwaarde van uw woning op te nemen.

Berekeningsformulier

Bereken hier de mogelijkheden